Mama Ruisa – Pesona Bohemia Rio de Janeiro

Rio de Janeiro adalah salah satu tempat yang tidak pernah jemu. Terdapat sesuatu yang ajaib tentang bandar ini – keperibadiannya yang liar, mentah dan tropika berada di bawah kulit seseorang.

Santa Teresa , sebuah kawasan kejiranan yang dahulunya eksklusif kepada borjuasi, menempatkan beberapa rumah agam yang paling luar biasa di bandar – menghadap ke Teluk Guanabara dan mengesan landskap bandar yang luar biasa. Dengan suasana bohemian yang luar biasa yang telah menarik pengusaha hotel dan usahawan ke kawasan bandar ini, Santa Teresa ialah tempat untuk menikmati keindahan di bandar – bar unik tempatan, restoran bergaya dan kedai hipster. Jenama hotel seperti Parisian Mama Shelter telah melabuhkan sauh di sini dan menjadikan tudung itu lebih sebagai destinasi dengan sendirinya.

Mama Ruisa ialah hotel butik eksklusif di salah satu rumah agam ajaib yang telah dipulihkan – semua tingkap besar, siling tinggi, taman yang subur dan reka bentuk dalaman vintaj & moden berlimpah. Namun jangan harap resepi terpukul untuk tempat butik: Mama Ruisa sangat istimewa. Bukan sahaja untuk lokasi dan reka bentuk tetapi khas untuk tuan rumah.

Jean Michel Ruiz ialah ahli silap mata di sebalik penciptaan hotel yang ditempah khas ini, menggunakan pengalamannya bekerja untuk beberapa jenama hotel terbesar di dunia yang dicampur dengan dos yang besar, kesombongan moden dan kecintaan terhadap Bandar Luar Biasa – sebagai Rio de Janeiro dipanggil. Terdapat satu perasaan yang dicipta olehnya dan pasukannya yang membuatkan tetamu berasa seperti berada di kediaman peribadi.

Kolam renang, dikelilingi oleh pokok palma dan burung kolibri, adalah persekitaran yang sempurna.

Dengan hanya 7 suite yang dihias secara unik, hotel ini memancarkan suasana Perancis-Brazil yang memberikannya kelebihan bandar yang lebih bandar – perabot kayu ringkas yang cantik, linen putih bersih, pintu lantai ke siling dan objek hiasan yang berani, lukisan Jean Cocteau dan fabrik bercetak yang menyerlahkan keanggunan seni bina kolonial dengan pemandangan jutaan dolar. Pintu masuk melalui ruang tamu yang licin membawa anda ke balkoni tempat tetamu bersarapan atau minum pada waktu matahari terbenam – sangat disyorkan. Kolam renang yang subur adalah menarik seperti caipirinhas – ia menjadikannya sangat sukar untuk meninggalkan hotel tetapi apa yang boleh dilakukan? Dengan semua bunga yang memanjakan, harum di setiap sudut dan pasukan serta tuan rumah yang terbaik di bandar, ini benar-benar tempat pilihan untuk pengembara yang tahu.

Mama Ruisa ialah tempat untuk bebas, penginapan untuk meneroka deria – untuk membolehkan seseorang meneroka keseronokan bandar yang luar biasa ini; untuk mencipta kisah Rio sendiri.

Related posts

Leave a Comment